Am învățat că… (11 lucruri și atât)

Pentru că omul cât trăiește învață, pentru că cele mai mari adevăruri provin din cele mai uzate clișee și pentru că acest tag mi-a fost pasat de o Roșcată simpatică, am să vă împărtășesc 11 dintre învățămintele mele de om mare, matur, cu scaun și căciulă pe cap, cu toate tiglele pe casă și cum mai vreți voi să numiți maturitatea.

1. Am învățat că oamenilor mari le lipsește cu desăvârșire puterea de a ierta. Citeam acum câteva zile pe 9gag ceva tare drăguț care suna cam așa: Doi copii în parc se ceartă și își promit că nu au să-și mai vorbească vreodată. 10 minute mai târziu aceștia își împărțeau între ei jucăriile. Pentru copii e mai importantă joaca decât mândria. Așa cum și pentru noi ar trebui să conteze prietenia și iubirea …mai mult decât încăpățânarea și orgoliul.

2. Am învățat că doi oameni asemănători pot avea viziuni total opuse. Că indiferent câte puncte în comun ai avea cu cineva întotdeauna se va găsi cel puțin un aspect care să separe drastic părerile

3. Am învățat că printre cele mai grele lucruri e să accepți că ai greșit și să îți ceri iertare pentru asta. Ne e greu să ne recunoaștem vina din teama de a nu fi criticați, judecați și blamați. Preferăm mai degrabă să ne prefacem că nimic nu s-a întâmplat, să sperăm că poate ceilalți nu ne vor observa stângăcia decât să ne asumăm eșecul și să învățăm ceva din el.

4. Am învățat că oricât de ocupată și de obosită aș fi, întotdeauna găsesc timp pentru lucrurile care-mi plac. 5. Am învățat că momentele trec repede, clipele la fel, și că în final ceea ce contează sunt amintirile și oamenii cu care le împărtășim. 6. Am învățat că oricât ne-am strădui să trăim în prezent întotdeauna vom fi mai prezenți în altă parte decât aici și acum. Întotdeauna ne vom lăsa mintea să cutreiere trecutul și să-și imagineze viitorul. Suntem prea ancorați în ceva ce nu mai poate fi schimbat și prea stresați de ceva pe care oricum nu-l putem influența întru-totul oricât de mult am planifica.

7. Am învățat că unele lucruri sunt importante doar pentru mine și nu și pentru alții. Oricât m-aș strădui să le fac prioritare și pentru restu sunt șanse mari să nu-mi iasă și să mă agit degeaba.

8. Am învățat că bucuriile mari vin din lucruri mărunte și că până și cel mai egoist om poate da dovadă de compasiune și empatie.

9. Am învățat că nu e de ajuns să-ți dorești ceva și că trebuie să îți pui în mișcare toată forța pe care o ai pentru a-ți îndeplini visurile.

10. Am învățat că sunt oameni care sunt drăguți și oameni care se prefac a fi. Diferența e ușor sesizabilă dacă stai și-i analizezi pe fiecare în parte. 11. Am învățat că sunt puțini cei care dăruiesc fără așteptarea de a primi ceva la schimb.

11. Am învățat că sunt puțini cei care dăruiesc fără așteptarea de a primi ceva la schimb.

Știu că nu sunt cine-știe-ce mari învățături și că nu dezvăluie înțelepciunea pământului; și că probabil sunt lucruri evidente pe care oricine le știe, doar că pentru mine toate au câte o poveste, o poveste pe care sper ca într-o zi să îmi amintesc s-o împărtășesc cu voi. Tag-ul merge la oricine dorește să-l preia, numai să mă anunțați să vă trec aici.