5 motive pentru care o persoana nu ti-ar citi blogul

Initial acest articol l-am scris pe blog, aceste motive sunt persoane (de ce nu citesc eu un anumit blog) insa pot fi tratate la general, deoarece multi subscriu aceste motive.

1. Articolele tale sunt copiate

Primul motiv care ma face sa nu iti citesc blogul. E ceva sa vezi un articol pe un blog si sa vorbesti despre ce a scris bloggerul respectiv, punand un link sau precizand sursa, chiar daca nu prea are de a face si e altceva sa copii un articol intreg, chiar daca pui sau nu sursa. Urasc bloggeri care au in fiecare articol o sursa sau mai grav, fac copy/paste fara sa puna un link catre articolul original.
articole de citit

Daca vrei ca eu, sau oricine altcineva sa iti citeasca blogul, atunci posteaza original, indiferent despre ce vorbesti sau felul in care te exprimi (aici nu ma refer la greselile gramaticale). Sa nu ti-o iei in cap si sa postezi articole cum ai jucat intr-o zi counter strike ca ai omorat 4 “teroristi” ca nu intereseaza pe cineva.

2. Prea multa caterinca: clipuri, poze, bancuri


Degeaba scrii tu un articol pe saptamana original daca in rest ai doar linkuri, poze, clipuri si bancuri. E adevarat, caterinca iti poate atrage vizitatorii, dar nu exagera. Maxim 2 clipuri/poze intr-o saptamana iti ajung. Aici trebuie sa te feresti de clipurile sau pozele de prost gust, in care nu ai nici un motiv de a zambi.

3. Tema ta ma enerveaza

Chiar daca pe unii nu prea ii intereseaza designul, pe mine chiar ma enerveaza. Imi displac persoanele care au zeci de culori intr-o tema sau folosesc o tema ce devine incet incet un “default”. Eu nu folosesc o tema platita sau facuta de mine ca sa ma pot lauda, dar cel putin tema nu este deloc deranjanta la ochi si nu o mai folosesc toti bloggerii …

Aici includ si reclamele deranjante. N-am chef sa vad zeci de reclame sau de exemplu sa fie nevoie sa dau un click undeva pentru a-ti citi articolul. Ajunge doua bannere de la adsense si cateva proiecte ce le sustii in sidebar, dar nu vreau sa vad “poze” catre steuri porno sau manele.

4. Scrii articole doar pentru trafic

Aici ma refer la persoanele care au luat traficul ca pe un “drog”. Cum e un accident care se cauta, cum se posteaza articole pentru a fi pe primul loc in google la anumite cuvinte ce se cauta intr-o zi. De aici nu putem exlude si cei care dau copy/paste la statusuri, urari, colinde, manele pentru a le pune pe blog la anumite ocazii (de ex.: revelion, craciun, etc.).

5. Abonare prin FeedBurner

Chiar n-am chef sa intr-u pe browser si sa iti tin minte adresa pentru a intra pe blogul tau si a-l citi. Astfel se pot pierde multi cititori fideli. Daca oferi posiblitatea abonarii printr-un client RSS sau prin e-mail, voi fi la curent cu ce este pe blogul tau, iar astfel nu voi uita usor de tine.

Ps.: Nu uita: degeaba ai blog si vrei cititori fideli, daca postezi prea rar, sau chiar prea des. Eu recomand: maxim 3 articole / zi, minim 1 articol la 3-4 zile