Personale

Voi va cumparati chestii cu plata la salariu?

Sigur au fost si pe la tine prin birou. De obicei sunt amici ai unor cunostinte ai unor colegi, care s-au imprietenit brusc cu firma la care lucrezi, facandu-si un obicei din a va face vizite de doua ori pe luna: o data sa va aduca marfa si o data sa va ia banii.

Sunt singurii din oras care aduc “marfa originala”, pe bune: parfumuri, toale, lenjerie intima, bijuterii, cosmetice. Restul sunt niste sarlatani ce intoxica lumea comertului prin birouri cu fake-uri si pateaza reputatia acestei branse.

Se uita in ochii tai in timp ce studiezi rochita de 150 de lei sau prospectezi un parfum eligibil sa devina a cinspea sticluta de pe etajera de la tine acasa. Din cand in cand mai plaseaza cate o recomandare: “Hainele sunt din Zara Spania, saptamana trecuta le-am adus. In magazine la noi am vazut cu 250, plus ca sunt facute pentru Europa de Est. Plata la salariu, daca vrei ti-l las in doua rate…”

Se prea poate ca ei sa fi descoperit vreun corn al abundentei din care se aprovizioneaza cu marfa buna pentru corporatisti, dar adevarul trist e ca ei exploateaza plictisul tau de la serviciu, un mediu numai bun pentru a-ti cumpara ceva, mai ales cand nu exista concurenta. Ce poate fi mai interesant decat sa iei o pauza din fata monitorului si sa plonjezi in rochite si fustite? Plus ca beneficiezi de parerea colegelor tale, cu care mai rar ajungi in magazine: “Sa-mi iau asta?” “Ia-ti, ca iti sta bine”…

Mai exploateaza si ideea de “plata la salariu” care, in urechile unei shopaholice incantate ca a venit muntele la Mahomed, suna drept “gratis, azi”. Si azi o rochita, maine un fard, poimaine un parfum si saptamana viitoare un sutien de firma aduna, la Ziua de Salariu aka Ziua Platii, o suma considerabila care pe moment te dezumfla. Dar lasa, ca mai vin si saptamana viitoare comerciantii de birouri si aduc marfa noua, cu plata in rate…

chestii utile

Nici macar nu ne gandim ca balotii aia de haine “de firma” sunt probabil furati, ca lenjeria intima a salasluit cine stie cat printr-un portbagaj de masina, ca pe farduri nu prea se mai vede termenul de garantie sau data fabricatiei, ca parfumul vine in cutie de tester si nu-l poti face cadou, ca ochelarii de soare par a fi de plastic. Nici macar ca, in mod normal, daca te-ai plimba prin magazine si ti-ai atribui shoppingul doar timpului liber, nu ai face aceleasi alegeri ca atunci cand marfa iti e fluturata prin fata ochilor la birou.

Gandeste-te la asta urmatoarea data cand incerci un fard de pleoape Chanel “cu plata la salariu” care costa cat un paltonas pe care il vanezi la reduceri.O fi shoppingul de birou mai ieftin, dar cu siguranta valoreaza mai putin decat o experienta de shopping adevarata.

Alte articole:

Back to top button
error: Content is protected !!